Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositorio.ucm.edu.co/handle/10839/3694
Title: Efecto del empaque y conservantes en el aumento de la vida útil de una masa de maíz
Authors: Castañeda Peláez, Andrés Felipe
Advisor: Castro Ríos, Katherin
Keywords: Empaques
Conservantes
Maíz
Keywords: Packaging
Preservatives
Corn
Publisher: Universidad Católica de Manizales
Abstract(esp): En la industria de los alimentos los empaques representan una parte de la conservación que los hace muy importantes, esto se debe a que su función principal es la de contener, proteger, informar y ser el canal entre el producto y el consumidor final. Uno de los principales problemas en la industria alimentaria es el deterioro de los alimentos, este puede ser producido por factores químicos, físicos y microbiológicos. En alimentos que contienen maíz, la relación entre el empaque y el uso adicional de sustancias conservantes para evitar su deterioro, no se ha desarrollado ya que en su mayoría estos productos se consumen recién preparados o sino con algunos días de conservación
Abstract(eng): In the food industry, packaging represents a part of conservation that makes it very important, this is because its main function is to contain, protect, inform and be the channel between the product and the final consumer. One of the main problems in the food industry is the deterioration of food, this can be caused by chemical, physical and microbiological factors. In foods that contain corn, the relationship between the packaging and the additional use of preservative substances to prevent spoilage has not been developed since most of these products are consumed freshly prepared or if not stored for a few days
URI: https://repositorio.ucm.edu.co/handle/10839/3694
Appears in Collections:Maestría en Microbiología Agroindustrial

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Andres_Felipe _Castaneda_Pelaez_2022.pdfTexto Completo1.37 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons